Nedá mi inak, musím sa s vami podeliť o recept na výbornú Islandskú rybaciu polievku. Je superrýchla, superjednoduchá a superdobrá (tvrdí 25 z 27 opýtaných hladných dobrovoľníkov).
Varili sme ju už 3 krát, keďže je to najjednoduchší a najchutnejší spôsob ako upotrebiť ryby, ktoré sa nám podarí uloviť.
Hviezdica slúži čisto na ilustračné účely. Nepridáva sa do polievky! 🙂
Čo potrebujeme na 4 porcie:
maslo
2 cibule
1 malý pór
3 paradajky
2 rastliny stopkatého zeleru
1,5 litra kuracieho vývaru (alebo 2 kocky bujónu + voda)
300 ml paradajkového pretlaku
3 lyžice octu
kyslá smotana
500 g ryby (losos, treska, platesa)
soľ
Postup:
1. Zeleninu nakrájame nadrobno a podusíme na masle 5-10 minút
2. Zalejeme vývarom (alebo vodou + bujónom), pridáme pretlak a ocot. Varíme 15-20 minút.
3. Pridáme najemno nasekané paradajky a rybacie mäso. Povaríme 5-10 minút na miernom ohni. Dosolíme. Odstavíme.
4. Keď je polievka na tanieri, pridáme smotanu podľa chuti. Polievka je dosť ostrá, smotana ju zjemní. Podávame s teplým, chrumkavým chlebom.
Polievka je dobrá aj na druhý deň. Snáď vám pochutí, tak ako chutí nám.
Autor: tikaka